Linkuri accesibilitate

Vicepremierul pentru reintegrare Gheorghe Bălan se întîlnește la Bender cu negociatorul transnistrean Vitali Ignatiev


Vitali Ignatiev (stânga) și Gheorghe Bălan
Vitali Ignatiev (stânga) și Gheorghe Bălan

Vicepremierul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, se va întâlni, miercuri, la Bender, cu negociatorul transnistrean Vitali Ignatiev. Întâlnirea va avea loc la oficiul Misiunii OSCE, în prezența reprezentanților mediatorilor și observatorilor din formatul „5+2” (OSCE, Rusia, Ucraina au statut de mediatori, UE și SUA sunt observatori).

Un comunicat al Biroului pentru politici de reintegrare anunță că pe agendă se află „subiecte de actualitate”. Presa de la Tiraspol scrie că negociatorul transnistrean va pune accent pe „realizarea prevederilor protocolului de la Berlin”.

În ajun, vicepremierul Gheorghe Bălan a reiterat dorința Chișinăului de a găsi soluții unor probleme importante precum restabilirea legăturii telefonice între cele două maluri ale Nistrului, asigurarea liberei circulaţii a persoanelor, mărfurilor şi a mijloacelor de transport, funcţionarea normală a şcolilor cu predare în baza grafiei latine, apostilarea diplomelor de studii din regiunea transnistreană, asigurarea accesului liber al fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile lor agricole ş.a.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG