Linkuri accesibilitate

Președintele Igor Dodon i-a îndemnat pe locuitorii regiunii autonome Găgăuzia să rămână alături de el în lupta cu unioniștii


Igor Dodon la Comrat, 19 august 2017
Igor Dodon la Comrat, 19 august 2017

Președintele Igor Dodon i-a îndemnat pe locuitorii regiunii autonome Găgăuzia să rămână alături de el în lupta cu unioniștii, despre care a spus că ar vrea să lichideze statalitatea Republicii Moldova. Dodon a vorbit sâmbătă seara, la Comrat, pe scena unui concert prilejuit de ceea ce el numește „ziua creării Găgăuziei”, pe 19 august 1990.

„Trebuie să fim și vom fi împreună. Nu avem alte opțiuni. Celor care doresc lichidarea statalității moldovenești, le vom riposta cu duritate și împreună”, a spus Dodon, în prezența liderilor autonomiei găgăuze, precum și ambasadorilor rus și turc, care au participat la eveniment.

Dodon a mai lăudat orientarea pro-rusă a locuitorilor autonomiei găgăuze și a spus că „lovitura următoare și decisivă” pe care o va da împreună cu ei rivalilor va fi anul viitor, când vor avea loc alegeri parlamentare. Așa-numita republică Găgăuză a foat proclamată unilateral de autoritățile de la Comrat în 19 august 1990, dar a fost declarată neconstituțională de guvernul de la Chișinău, care a conferit acestei regiuni un statut special autonom patru ani mai târziu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG