Linkuri accesibilitate

Ministrul american al apărării avertizează Coreea de Nord despre consecențele continuării programului de înarmare nucleară


Ministrul american al apărării Jim Mattis
Ministrul american al apărării Jim Mattis

Statele Unite au avertizat Coreea de Nord că dacă își continua calea spre înarmare nucleară, acest lucru va duce la „sfirșitul acestui regim si la distrugerea poporului”. Declaratia a fost făcută de ministrul american al apărarii Jim Mattis, după un mesaj similar transmis Fenianului de către președintele Donald Trump: „Coreea de Nord ar trebui să facă bine să nu mai amenințe Statele Unite. Dacă va continua va avea de înfruntat focul și furia noastră cum nu a mai văzut lumea niciodată”.

Donald Trump a mai spus și că arsenalul nuclear al Statelor Unite este de neîvins, dar că speră că nu va fi folosit niciodată. Coreea de Nord amenințase anterior cu lansarea a patru rachete balistice împotriva insulelor Japoniei si bazelor militare americane din insula Guam. Fenianul a respins ultimele declarații americane ca „absurde” și a spus că nu poate negocia cu președintele american deoarece ar fi „lipsit de rațiune”. Comunitatea internațională a cerut si Fenianului si Washingtonului să dea dovadă de reținere și să nu escaladeze situația.

XS
SM
MD
LG