Linkuri accesibilitate

Igor Dodon se află la Teheran pentru ceremonia de învestire a președintelui reales al Iranului Hassan Rohani


Președintele Igor Dodon se află la Teheran pentru ceremonia de învestire a președintelui reales al Iranului Hassan Rohani.

Criticat de o parte a presei și a opiniei publice de la Chișinău pentru interesul arătat față de țări supuse unor sancțiuni internaționale cum ar fi Coreea de Nord sau Iranul, Dodon a scris pe pagina sa de Facebook: „Moldova, fiind o țară mică, trebuie să dezvolte relații de prietenie cu toate statele, pentru a putea asigura buna funcționare a economiei sale, bunăstarea cetățenilor săi”. Dodon s-a arătat convins că dezvoltarea unor relații de cooperare cu Iranul „ne va aduce doar beneficii”.

Un comunicat de presă de la Președinție anunță că Igor Dodon va avea „o întrevedere bilaterală cu președintele Iranului”.

Cu ocazia vizitei la Teheran, președintele moldovean se va întâlni și cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, cu care nu s-a putut vedea în 28 iulie la Chișinău, din cauza interdicției de a survola România impusă vicepremierului rus. Între timp, Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG