Linkuri accesibilitate

Notă de protest diplomatic rus înaintată ambasadorului Andrei Neguța la Moscova pe tema declarării persona non grata a lui Dmitri Rogozin


Premierul Pavel Filip la o întîlnire cu adjunctul ministrului rus de externe, Grigori Karasin, la Chișinău, în 2016
Premierul Pavel Filip la o întîlnire cu adjunctul ministrului rus de externe, Grigori Karasin, la Chișinău, în 2016

Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost convocat la Ministerul rus de externe. Viceministrul rus de externe, Grigori Karasin, i-a exprimat diplomatului moldovean protestul său categoric în legătură cu decizia Guvernului de la Chișinău prin care vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova și ar fi amenințat cu un „răspuns corespunzător”, informează agenția IPN.

„Suntem nevoiți să atragem atenția că astfel de acțiuni periculoase ar putea avea influențe destabilizatoare asupra situației de regiune și în Europa per ansamblu”, se menționează în nota Ministerului rus de externe, potrivit sursei citate.

GuvernulMoldovei a aprobat miercuri o decizie prin care vicepremierul Federație Ruse, Dmitri Rogozin, a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia guvernului a fost criticată și de Partidul Socialistilor și de președintele Igor Dodon.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG