Linkuri accesibilitate

Noile sancțiuni împotriva Rusiei, semnate de Trump cu rezerve


Președintele Donald Trump a semnat astăzi noua lege care impune sancțiuni noi împotriva Rusiei, Iranului și Coreii de Nord, dar a spus că măsurile legislative au „deficiențe serioase” și a semnalat că s-ar putea să nu le aplice integral.

Legislația a fost aprobată de ambele camere ale Congresului luna trecută, cu majorități suficient de mari ca legislatorii să se asigure că pot răsturna orice potențial veto din partea lui Trump.

În declarația care însoțește semnătura lui pe noua lege, Trump spune că ea are mari neajunsuri și va obstrucționa capacitatea administrației sale de a negocia cu adversari străini.

„Administrația mea va analiza cu atenție și respect preferințele exprimate de Congres în aceste prevederi și le va aplica într-o manieră conformă cu autoritatea constituțională a președintelui de a conduce în relațiile externe”, a spus Trump în declarația publicată la Casa Albă.

În altă declarație, Trump a explicat motivele pentru care a semnat legea, spunând că a făcut-o „de dragul unității naționale”.

„Ea reprezintă dorința americanilor de a face Rusia să ia măsuri pentru îmbunătățirea relațiilor cu Statele Unite. Sperăm să existe cooperare între țările noastre în chestiuni globale majore, astfel ca aceste sancțiuni să nu mai fie necesare”, a mai spus Trump, adăugând că el, ca om de afaceri, este capabil să facă „târguri mult mai bune cu țări străine decât Congresul”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG