Linkuri accesibilitate

Încă o săptămână politică tumultuoasă la Washington, și nu tocmai bună pentru administrația Trump (VIDEO)


Corespondența zilei din capitala americană.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:07 0:00
Link direct

Singura veste buna - cresterea economica depaseste parametrii anteriori pe fondul maririi consumului personal si al firmelor economice.

Altfel insa, nu a fost o saptamina buna. Joi seara tirziu, Senatul a esuat la a treia incercare sa anuleze programul de asigurari medicale Obamacare, program cu care republicanii s-au razboit timp de sapte ani.

Votul decisiv contra a fost cel al senatorului republican John McCain, care a revenit la Washington, intrerupindu-si tratamentul impotriva cancerului recent descoperit, special pentru acest vot.

McCain: „Nu-i mai ascultați pe lăudăroșii bombastici”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00

Dar pentru republicanii care conduc ambele camere ale Congresului, incapacitatea de a anula cea mai importanta realizare legislativa a lui Obama doare, pentru ca vor pleca probabil in vacanta fara nici o realizare legislativa importanta pe care sa o comunice alegatorilor, acasa.

McCain a explicat de ce a votat impotriva propriului partid. El a spus ca cea mai mare greseala cu programul lui Obama si motivul pentru care este inadecvat este ca la vremea respectiva a fost adoptat fara macar un vot din partea republicanilor, din opozitie.

La fel si acum, republicanii – aflati la putere in Congres – au incercat sa anuleze si sa inlocuiasca Obamacare fara vreun vot de la democrati.

Ori McCain spune ca acest sistem duce la blocaj si la legi inadecvate, si trebuie schimbat.

Fireste ca dincolo de faptul ca a inclinat balanta, votul lui McCain are o simbolistica speciala dat fiind prestigiul senatorului, dar si situatia lui medicala foarte grava.

Tot in aceasta saptamina, Camera Reprezentantilor a votat sa ingradeasca prerogativele presedintelui Trump in cazul in care acesta incearca sa reduca sau anuleze sanctiuni aplicate Rusiei.

Si in plus par sa se fi adincit conflicte din sinul administratiei intre noul sef pentru comunicare, pe de o parte si seful consilierilor presedintelui si consilierul lui Trump pentru strategii politice.

Weekendul este probabil binevenit la Casa Alba.

XS
SM
MD
LG