Linkuri accesibilitate

Ministrul rus al apărării evocă manevrele NATO cu participarea Ucrainei și a României drept motiv pentru întărirea efectivelor armate din Districtul Sud


Președintele Vladimir Putin cu ministrul apărării Serghei Șoigu

Rusia se vede în situația de a-și întări capacitățile de luptă în Districtul militar Sud, adoptând măsuri simetrice pentru neutralizarea amenințărilor la adresa securității sale naționale, a declarat miercuri ministrul rus al apărării Serghei Șoigu, subliniind că direcția strategică de sud-vest rămâne o prioritate pentru forțele armate ruse. În cadrul unei reuniuni a Colegiului ministerului pe care îl conduce, Șoigu a s-a referit și la ultimele manevre din Marea Neagră „Sea Breeze”, orgaizate de Statele Unite și Ucraina, cu participarea a peste 20 de țări, între care România. El a mai declarat că, din aprilie, în România au fost desfășurate pe bază permanentă 16 avioane tactice din SUA și Marea Britanie, relateză Agerpres. Numai Statele Unite ar fi efectuat de la începutul anului 130 de zboruri de recunoaștere la frontiera de sud a Rusiei, a susținut Șoigu.

Districtul militar Sud se întinde din Caucazul de Nord până la frontiera cu Ucraina și include în prezent și Crimeea și bazele rusești din Osetia de Sud, Abhazia și Armenia. În componența efectivelor acestui district intră Flota Rusiei din Marea Neagră și efectivele amplasate în ultimii doi ani în Crimeea, după anexarea peninsulei în 2014.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG