Linkuri accesibilitate

Președintele Igor Dodon a confirmat vizita la Chișinău a vicepremierului rus Dimitri Rogozin


Vicepremierul rus Dimitr Rogozin și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselsky, Moscova, 20 decembrie 2016

Președintele Igor Dodon a declarat la o conferință de presă că sâmbătă se va întâlni din nou cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, cu ocazia festivităților din regiunea transnistreană privind 25 de ani de la lansarea misiunii de menținere a păcii pe Nistru. În cadrul unei conferințe de presă la reședința prezidențială de la Condrița, Igor Dodon a mai declarat că vicepremierul rus Dimitri Rogozin, emisarul Kremlinului pentru regiunea transnistreană, a confirmat că va veni vineri la Chișinău, înainte de a participa la ceremoniile din regiunea transnistriană.

„Vom discuta tot ce ține de agenda comună, relatii comerciale, amnistia pentru migranții moldoveni și Transnistria”, a precizat președintele. Igor Dodon a mai spus că are intenția, „în premieră”, „să mergem împreună la Bender, sâmbătă”. După care, vor avea o întrevedere cu Vadim Krasnoselski.

Ministerul de externe de la Chișinău (MAIE) l-a convocat miercuri pe ambasadorul Rusiei, Farit Muhametşin, în legătură cu manifestațiile organizate în regiunea transnistreană. Un comunicat de presă al MAIE anunță că ambasadorului rus i s-a atras atenţia, în mod repetat, asupra „inoportunităţii organizării în mod unilateral a unor manifestaţii ”. Diplomația moldoveană consideră că „astfel de acţiuni pot prejudicia relaţiile moldo-ruse”,

Referitor la decorațiile pe care le acordă cu această ocazie, președintele a ținut să precizeze că acestea sunt numai pentru actuali și foști membri ai Comisiei Unificate de Control, nu pentru militari.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG