Linkuri accesibilitate

Johannes Hahn: Trecerea la sistemul electoral mixt ar putea afecta eliberarea ajutorului macrofinanciar pentru R. Moldova (VIDEO)


Comisarul european Johannes Hahn despre schimbarea sistemului electoral în R.Moldova
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:30 0:00

Comisarul european Johannes Hahn despre schimbarea sistemului electoral în R.Moldova, 24 iulie 2017

Comisarul european pentru vecinătate, Johannes Hahn a reafirmat luni, la Bruxelles, că după adoptarea schimbării sistemului electoral în R.Moldova, Uniunea Europeană se va „uita cu atenție la deciziile concrete, în ce măsură au fost urmate recomandările Comisiei de la Veneția... ca să fie garantat pluralismul politic, să fie respectate regulile drepturile democratice”. La o conferință de presă, Hahn a confirmat că rezultatele acestei analize pot avea „un impact” asupra eliberării cel puțin a primei tranșe din ajutorul macrofinaciar de 100 de milioane de euro, acordat de Uniunea Europeană Republicii Moldova.

Pe 21 iulie, la o zi după ce Parlamentul a adoptat în numai câteva minunte schimbarea sistemului electoral, șefa politicii externe și de securitate europene, Federica Mogherini, și comisarului european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere, Johannes Hahn au dat publicității o declarație comună în care spun că Uniunea Europeană va monitoriza implementarea schimbărilor atât din perspectiva acordării ajutorului de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova, cât și în lumina obligațiilor asumate de Republica Moldova prin Acordul de Asociere.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG