Linkuri accesibilitate

Jared Kushner, consilier la Casa Albă, declară că nu a avut decît „patru întâlniri, probabil, cu reprezentanți ruși” în timpul campaniei prezidențiale


Cu câteva ore înainte de a fi audiat în Congres, Jared Kushner, consilier la Casa Albă și ginerele președintelui american Donald Trump, a declarat luni că „nu a complotat” cu Rusia în timpul campaniei electorale din 2016 sau după aceea și nu a încercat să aibă un canal de comunicare secret cu Moscova.

„Nu am avut legături neadecvate. Nu m-am bazat pe fonduri ruse pentru a-mi finanța activitățile de afaceri din sectorul privat'', a scris Kushner în declarația difuzată cu câteva ore înaintea audierii sale cu ușile închise în Comisia de control a agențiilor de informații a Senatului american.

Kushner a mai declarat că a avut „probabil, patru întâlniri cu reprezentanți ruși” în timpul campaniei electorale și în perioada de tranziție, după victoria lui Donald Trump, întrucât în echipa de campanie a lui Trump el se ocupa de relațiile cu guvernele străine.

Congresul a dechis mai multe investigații legate de amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 și posibilele legături ale membrilor campaniei lui Donald Trump cu Moscova. Marți, Kushner o sa apară, tot în spatele ușilor închise, în fața Comisiei de control a agențiilor de informații a Camerei Reprezentanților.

În ianuarie, serviciile americane de informații au dat un raport în care se afirmă că președintele rus Vladimir Putin a ordonat „o campanie de influențare” a alegerilor americane, acuzație respinsă categoric de Rusia. Independent de anchetele din Congres, are loc și ancheta condusă de procurorul special Robert Muller, numit de ministerul Justiției.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG