Linkuri accesibilitate

Parlamentul de la Chișinău începe să dezbată, în a doua lectură, proiectul de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt


La protestul de la 11 iunie împotriva modificării sistemului electoral

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat miercuri, că de astăzi, legislativul începe să dezbată, în a doua lectură, proiectul de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt după ce propunera a fost amendate în anumite puncte pentru a răspunde criticilor interne și externe. Candu a precizat că la nevoie, dezbaterile parlamentare vor fi prelungite până sâmbătă.

Opoziția și-a chemat suporterii să protesteze în fața Parlamentului împotriva unei schimbări despre care crede că are ca scop numai consolidarea puterii Partidului Democrat. Secretarul Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan, a spus într-un apel citat de Jurnal.md că „de dragul urmaşilor, trebuie să ne mobilizăm şi să oprim tăvălugul binomului Plahotniuc-Dodon”. Apeluri și declarații asemănătoare au mai făcut astăzi Partidul Acţiune şi Solidaritate, PLDM, Partidul Nostru şi reprezentanţii societăţii civile.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG