Linkuri accesibilitate

Administrația de la Washington a anunțat candidatura noului ambasador al SUA în Rusia


Jon Huntsman

Administrația de la Washington a anunțat că-l va desemna pe Jon Huntsman Jr. în calitate de ambasador al Statelor Unite în Rusia. Candidatura sa trebuie să obțină și aprobarea Senatului.

Huntsman, în vârstă de 57 de ani, a fost guvernator al statului Utah și ambasador în China în 2009-2011. El a activat în administrațiile a cinci președinți și a încercat să candideze în 2012 la funcția de președinte al SUA din partea Partidului Republican.

Desemnarea sa era așteptată încă din luna martie. Casa Albă a făcut anunțul la scurt timp după ce s-a aflat că președintele SUA, Donald Trump, și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, au mai avut o conversație, neanunțată până atunci, la dineul de la summitul G20 din Germania, de la începutul lunii. Trump a spus că dorește să îmbunătățească relațiile cu Rusia.

The Washington Post a scris, cu trimitere la surse informate, că luni s-ar fi produs acceptarea reciprocă a candidaturii lui Huntsman de către Kremlin și a candidaturii noului ambasador rus la Washington, Anatoli Antonov, de către Casa Albă.

Anterior, relatările privind posibila desemnare a lui Huntsman au stârnit reacții contradictorii la Moscova, Kremlinul anunțând însă că va saluta numirea oricărei persoane care este un „susținător convins” al dialogului cu Rusia.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG