Linkuri accesibilitate

Administrația de la Washington a anunțat candidatura noului ambasador al SUA în Rusia


Jon Huntsman

Administrația de la Washington a anunțat că-l va desemna pe Jon Huntsman Jr. în calitate de ambasador al Statelor Unite în Rusia. Candidatura sa trebuie să obțină și aprobarea Senatului.

Huntsman, în vârstă de 57 de ani, a fost guvernator al statului Utah și ambasador în China în 2009-2011. El a activat în administrațiile a cinci președinți și a încercat să candideze în 2012 la funcția de președinte al SUA din partea Partidului Republican.

Desemnarea sa era așteptată încă din luna martie. Casa Albă a făcut anunțul la scurt timp după ce s-a aflat că președintele SUA, Donald Trump, și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, au mai avut o conversație, neanunțată până atunci, la dineul de la summitul G20 din Germania, de la începutul lunii. Trump a spus că dorește să îmbunătățească relațiile cu Rusia.

The Washington Post a scris, cu trimitere la surse informate, că luni s-ar fi produs acceptarea reciprocă a candidaturii lui Huntsman de către Kremlin și a candidaturii noului ambasador rus la Washington, Anatoli Antonov, de către Casa Albă.

Anterior, relatările privind posibila desemnare a lui Huntsman au stârnit reacții contradictorii la Moscova, Kremlinul anunțând însă că va saluta numirea oricărei persoane care este un „susținător convins” al dialogului cu Rusia.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG