Linkuri accesibilitate

Președinții Trump și Putin au avut o a doua discuție, neanunțată până acum, la summitul G20 de la Hamburg


Vladimir Putin și Donald Trump, la summitul G20

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, au avut o a doua discuție, până acum neanunțată, în marginea reuniunii G20 din Germania din 7 iulie, a declarat Casa Albă.

Prima întâlnire a celor doi șefi de stat în marginea summitului de la Hamburg a durat mai bine de două ore și despre ea s-a relatat pe larg, dar Putin și Trump, potrivit unui purtător de cuvânt, au avut și o scurtă conversație în timpul dineului oferit liderilor și soțiilor acestora participanți la summit. Această discuție, a subliniat reprezentantul Casei Albe, nu poate fi considerată ca o a doua întâlnire între cei doi lideri. Insinuările că o a doua întâlnire ar fi fost ascunsă de Casa Albă sunt „false, răutăcioase și absurde”, a adăugat acesta.

Imagini televizate de la dineu au arătat că prima doamnă Melania Trump a fost așezată la masă lângă Putin.

Într-o postare pe Twitter, marți seara, președintele Donald Trump a scris: „Știrile false devin din ce în ce mai neoneste. Chiar și un dineu pentru cei 20 de lideri în Germania e făcut să arate sinistru!”.

Politologul Ian Bremmer, președintele centrului de consultanță Eurasia Group, primul care a vorbit despre cea de a doua discuție, are însă o altă perspectivă decât Casa Albă. El a spus că în timpul dineului Trump s-a ridicat de la masă și a petrecut aproape o oră discutând „în particular și animat” cu Putin, și asistat doar de traducătorul lui Putin. Absența unui translator american, a spus Bremmer, i-a mirat pe alți lideri de la dineu și este, în opinia sa, o „încălcare a protocolului de securitate”.

Casa Albă a spus că Trump a folosit un translator rus pentru că cel american, prezent la dineu, nu vorbea rusa.

Trump este supus unei observări atente pe fundalul acuzațiilor că echipa sa ar fi cooperat cu Rusia pentru a influența alegerile prezidențiale din 2016, acuzații respinse categoric de Trump.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG