Linkuri accesibilitate

Rusia a anunțat că va începe să livreze gaze naturale Chinei în decembrie 2019


Gazoductul „Forța Siberiei”
Gazoductul „Forța Siberiei”

Rusia va începe să livreze gaze naturale în China, prin noua conductă, la finele anului 2019, ca parte a unui acord energetic dintre cele două țări, în valoare de 400 de milioane de dolari, a anunțat, marți, Gazprom.

Directorul executiv al concernului rus, Alexei Miller, a declarat jurnaliștilor, la Moscova, că gazoductul „Forța Siberiei” va livra gaze în China, începând cu 20 decembrie 2019, și că cele două țări negociază acum construcția unei a doua conducte de gaze în Orientul îndepărtat.

Rusia a semnat, în mai 2014, un acord cu China, cea mai mare piață energetică din lume, pentru livrarea de gaze naturale, pe un termen de 30 de ani. În septembrie 2014 a început construcția primului gazoduct dintre cele două țări, cu o lungime de 4000 de kilometri, din Iakutia până la Marea Japoniei și granița chineză.

Miller a spus că proiectul se află acum într-o „fază-cheie” și că decurge conform graficului.

Ultimele înțelegeri dintre Gazprom și China au fost semnate în timpul vizitei de săptămâna aceasta a președintelui Chinei, Xi Jinping, la Moscova.

Moscova și Beijingul și-au strâns relațiile economice începând cu 2014, când Kremlinul a început să privească spre piețele din Est, după ce Occidentul a impus sancțiuni Rusiei pentru agresiunea din Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG