Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: în cei 20 de ani de parteneriat strategic româno-american România a învățat ce înseamnă forța democrației (VIDEO)


Klaus Iohannis și Donald Trump, Casa Albă, iunie 2017
Klaus Iohannis și Donald Trump, Casa Albă, iunie 2017

Hans Klemm: colaborarea militară şi în domeniul aplicării legii dintre America și România e mai strânsă decât oricând.

În discursului său cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite, ambasadorul american la București Hans Klemm a spus că anul acesta, România şi Statele Unite sărbătoresc 20 de ani de Parteneriat Strategic:

„Domnule preşedinte Iohannis, în întâlnirea avută la Washington l-aţi încurajat pe preşedintele Trump să privească spre viitorul parteneriatului nostru şi să exploreze modalităţi de a-l consolida. Iar preşedintele Trump a răspuns că „parteneriatul nostru acoperă multe dimensiuni, inclusiv relaţiile economice, militare şi culturale. Iar astăzi noi consolidăm şi mai mult aceste legături.”

Hans Klemm a continuat spunînd că ambasada sa va îndeplini acum angajamentul preşedintelui Trump de de a consolida şi mai mult parteneriatul strategic româno-american:

„În această toamnă vom găzdui cea mai numeroasă misiune comercială care a ajuns vreodată în România şi vom încuraja investiţiile dintre ţările noastre, în ambele direcţii. Putem face acest lucru cu eficienţă maximă aici, în România, într-un cadru de politici stabil, previzibil, transparent, caracterizat de consultare veritabilă cu toţi actorii implicaţi, inclusiv cu investitorii străini. Colaborând cu parteneri precum Fundaţia Româno-Americană vom încuraja inovaţia şi antreprenoriatul în România.”

Potrivit ambasadorului Statelor Unite la București, colaborarea militară şi în domeniul aplicării legii dintre Statele Unite și România e mai strânsă decât oricând, iar guvernul american va lucra cu partenerii săi români pentru a îmbunătăţi securitatea transatlantică, pentru a garanta stabilitatea în regiunea Mării Negre şi pentru a lupta împotriva terorismului.

„Suntem dornici să susţinem România în angajamentul său de a investi 2% din PIB pentru apărare”, a mai spus ambasadorul Han Klemm.

Preșdintele României Klaus Iohannis a spus la rîndul său la recepția dedicată Zilei Independenței Statelor Unite organizată marți 4 iulie 2017 la ambasada americană din București, că această zi este importantă pentru toată lumea, nu numai pentru America.

Șeful statului român a spus că în cei 20 de ani de parteneriat strategic româno-american România a învățat ce înseamnă forța democrației, respectul față de justiție, statul de drept”, valori democratice care nu pot fi negociate, principii înscrise și în Declarația de Independență a Statelor Unite. (LȘ)

Politigraf

XS
SM
MD
LG