Linkuri accesibilitate

Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR) staționat în regiunea separatistă transnistreană a R.Moldova a făcut noi aplicații militare 


Potrivit unui comunicat al districtului vestic al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, aplicațiile Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR), staționat în regiunea separatistă transnistreană, au constat în acțiuni de pregătire pentru combaterea terorismului conform unui scenariu în care presupușii teroriști ar fi minat un teren destinat unor acțiuni în masă.

„După ce au identificat o formațiune militară ilegală, militarii GOTR i-au blocat și i-au distrus pe rebeli din arme automate și aruncătoare de mine, dar și folosind armele transportoarelor blindate, au evacuat civilii din zonă, după care lunetiștii au distrus explozibilul”, se mai spune în comunicat.

Într-un studiu recent lansat de IDIS Viitorul, expertul Rosian Vasiloi semnala că frecvența aplicațiilor militare ale GOTR în regiunea transnistreană a crescut simțitor începând cu a doua jumătate a anului trecut, iar o parte dintre aceste exerciții implică și trupele transnistrene.

Această frecvență ar fi crescut după ce Chişinăul și Kievul au început să discute la modul serios instituirea controlului comun pe segmentul transnistrean al Republicii Moldova.

Potrivit datelor prezentate de expert, în 2016 au avut loc 48 de astfel de exerciții, dintre care majoritatea în a doua jumătate a anului.

În primele cinci luni ale lui 2017 au avut loc 32 de exerciții militare desfășurate de Grupul Operativ de Trupe Ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova

Previous Next

XS
SM
MD
LG