Linkuri accesibilitate

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Mihai Tudose, fost ministru al economiei


Mihai Tudose
Mihai Tudose

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat premier pe Mihai Tudose, fost ministru al economiei în guvernele Grindeanu și Ponta.

Tudose a fost propus candidat la funcția de prim ministru de către Partidul Social Democrat și Alianța Liberalilor și Democraților în cadrul consultărilor de luni cu președintele Iohannis pentru desemnerea unui nou premier.

La consultări au fost convocate toate partidele parlamentare din România, și cum formațiunile de opoziție nu au venit cu nici o propunere, șeful statului român a afirmat că l-a desemnat premier pe Mihai Tudose pentru a pune capăt crizei politice care are efecte negative pe plan intern și internațional pentru România.

Consultările de la Cotroceni au avut loc după ce PSD și ALDE au retras sprijinul politic pentru propriul guvern și au votat apoi o moțiune de cenzură împotriva cabinetului Sorin Grindeanu, care fusese învestit cu doar șase luni în urmă.

Tudose a intrat în atenția presei de la București în 2015, când a fost acuzat că și-a plagiat lucrarea de doctorat obținută la Academia Națională de Informații a SRI. În urma scandalului de plagiat, Tudose a cerut să i se retragă titlul de doctor.

Potrivit site-ului Hotnews, Mihai Tudose ar fi fost suspectat în permanență în interiorul PSD că are legături cu Serviciul Român de Informații.

XS
SM
MD
LG