Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticorupție.md


Invitata de astăzi este Anastasia Nani

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:12 0:00
Link direct

„Reporterii portalului Anticoruptie.md scriu Veaceslav Ceban, fostul viceministru de Interne, reținut ieri de oamenii legii fiind bănuit de trafic de influență, nu este la primul scandal de corupție. În urmă cu patru ani, în 2013, fostul oficial a fost acuzat de colectarea unor taxe de protecție de la angajații Departamentului Instituții Penitenciare, instituție pe care a condus-o anterior.

Mai citiţi că Andrei Niculcea, magistratul care l-a condamnat miercuri, 21 iunie, pe Ilan Șor la 7,5 ani de închisoare în dosarul furtului din sistemul bancar moldovenesc, are experiență de doar doi ani în funcţia de judecător. Decretul de numire a lui Niculcea la Judecătoria sectorului Buiucani a fost semnat în iulie 2015. Anterior, magistratul a activat 13 ani în cadrul Procuraturii, avansând de la funcția de adjunct interimar al procurorului din Căinari, până la procuror în Secția judiciar-penală din cadrul Direcției Judiciare a Procuraturii Generale.

La rubrica „Ştiri” aflaţi că CEC a contestat în apel decizia prin care a fost obligată de instanță să ofere Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova acces la rapoartele financiare ale concurenţilor electorali şi la listele de subscripţie din cadrul campaniei electorale prezidențiale, datele fiind informații de interes public. Contestaţia a fost făcută chiar dacă, la câteva săptămâni după ce CIJM a anunțat că a acționat instituția în instanță, Comisia Electorală Centrală a invitat reporterii Centrului să studieze documentele pe care le-au solicitat.

Alte detalii pe Anticoruptie.md”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG