Linkuri accesibilitate

Structurile europene au verificat acuzațiile lui Igor Dodon că banii UE s-ar fura în R.Moldova și au ajuns la concluzia că nu sunt adevărate


Igor Dodon
Igor Dodon

Structurile europene abilitate au verificat acuzațiile făcute în aprilie de președintele Igor Dodon că jumătate din banii acordați de Uniunea Europeană Republicii Moldova din 2007 ar fi fost furați și au ajuns la concluzia că nu sunt adevărate, că sunt „alegații”.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Andi Cristea, președintele comisiei de colaborare între Parlamentul European și R.Moldova a precizat că problema a fost discutată joi, la Bruxelles, cu membri comisiei de control bugetar și cu ambasadorul UE la Chișinău, Pirkka Tapiola. „Concluzia a fost că, de fapt, sunt alegaţii. Banii nu au fost furaţi şi noi practic am fost puşi în situaţia de a verifica, de a da un răspuns la declaraţii politice, nu factuale”, a declarat europarlamentarul social-democrat.

Într-un interviu apărut în aprilie în ziarul german „Die Welt”, președintele Igor Dodon a fost citat cu declarația că „între 2007 și 2015 Uniunea Europeană a susținut R. Moldova cu peste 782 de milioane de euro”, dar „cel puțin jumătate din acești bani au dispărut în găuri negre”, fiind „furați de membrii corupți ai diferitelor guvernări pretins pro-europene” din Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG