Linkuri accesibilitate

Spicherul democrat Andrian Candu a repetat că guvernarea va merge înainte cu planul schimbării sistemului electoral


Spicherul democrat Andrian Candu a repetat că guvernarea va merge înainte cu planul schimbării sistemului electoral, în ciuda opiniei critice a Comisiei de la Veneția, care a spus vineri că proiectul democraților și socialiștilor nu se bucură de „consens larg” și că sistemul mixt propus de aceștia provoacă „îngrijorări semnificative” privind riscul „influențării deputaților de către interesele de afaceri”.

„Dacă noi vom căuta un consens larg la elaborarea reformelor și la implementarea lor, atunci înseamnă că în Republica Moldova niciodată n-ar trebui să avem reforme. Pentru noi contează foarte mult ceea ce își doresc majoritatea cetățenilor Republicii Moldova”.

Andrian Candu a mai spus că guvernarea va ține cont de alte recomandări „tehnico-juridice” ale Comisiei de la Veneția pentru îmbunătățirea proiectului de lege, inclusiv cele privind lipezirea criteriilor de trasare a circumscripțiilor electorale. Spicherul Candu și-a mai exprimat convingerea că adoptarea sistemului mixt nu va împiedic Republica Moldova să primească ajutoare din partea Uniunii Europene, care a spus săptămâna aceasta că va monitoriza cu „cea mai mare atenție” reacția guvernării la recomandările Comisiei de la Veneția.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG