Linkuri accesibilitate

Lidera PAS Maia Sandu a salutat opinia critică a Comisiei de la Veneția față de planurile puterii de la Chișinău de schimbare a sistemului electoral


Lidera PAS Maia Sandu a salutat opinia critică a Comisiei de la Veneția față de planurile puterii de la Chișinău de schimbare a sistemului electoral, a cerut guvernării să renunțe la această intenție și a avertizat că, în caz contrar, vor exista consecințe negative pentru relația cu partenerii occidentali.

Sandu le-a vorbit jurnaliștilor la Chișinău, la o zi după ce Comisia de la Veneția a spus că proiectul democraților și socialiștilor nu se bucură de „consens larg” și că sistemul mixt propus de aceștia provoacă „îngrijorări semnificative” privind riscul „influențării deputaților de către interesele de afaceri” „Nu există și nu poate exista consens larg în societate pe o inițiativă prost intenționată și prost scrisă”.

Spicherul democrat Andrian Candu a spus viner că guvernarea va ține cont de recomandările „tehnico-juridice” ale Comisiei de la Veneția pentru a îmbunătăți proiectul de lege și că „va depune toate eforturile ca să existe un consens larg” în societate pentru realizarea acestei reforme.

Socialiștii și președintele Igor Dodon nu au comentat deocamdată opinia Comisiei de la Veneția. Aceasta urmează a fi dată publicității integral luni, 19 iunie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG