Linkuri accesibilitate

La Moscova, Consiliul Federației a recomandat crearea unei comisii „pentru contracararea ingerințelor externe” în afacerile Rusiei


Konstantin Kosaciov
Konstantin Kosaciov

La Moscova, Consiliul Federației a recomandat înființarea unei comisii pentru „apărarea suveranității statului și prevenirea amestecului în afacerile interne ale Rusiei”. Comisia ar urma să monitorizeze activitatea altor state și organizații internaționale care, în opinia autorităților ruse, s-ar amesteca în activitățile politice, economice, culturale și umanitare din Rusia.

La audierile de miercuri din Camera superioară a Parlamentului de la Moscova, șeful comitetului pentru relații externe, Konstantin Kosaciov, a acuzat țările occidentale de încercarea de a influența campaniile electorale din Rusia și de propagandă îndreptată spre destabilizarea situației din țară.

Despre planurile Consiliului Federației de a înființa o comisie „pentru contracararea ingerințelor externe” în treburile Rusiei s-a anunțat acum câteva zile. Printre „canalele” de influență destabilizatoare au fost menționate „mass-media străină și cea rusă loială occidentului”, precum și organizațiile neguvernamentale care, în opinia autorităților, ar escalada tensiunile și ar incita la proteste în Rusia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG