Linkuri accesibilitate

Administrația de la Tiraspol susține că Ucraina și-ar fi suspendat restricțiile pentru tranzitul unor categorii de mărfuri transnistrene


Administrația de la Tiraspol susține că Ucraina și-ar fi suspendat interdicția pentru tranzitul unor categorii de mărfuri transnistrene fără aprobarea Chișinăului. Responsabilul pentru economie în administrația separatistă, Serghei Obolonik, a anunțat, marți, că interdicția ar fi fost suspendată pe motiv că nu există încă „un mecanism de eliberare a certificatelor veterinare pentru tranzit”, dar că restricțiile ar putea fi reintroduse oricând.

Solicitat de Radio Chișinău, șeful serviciului de presă al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, (ANSA), Constantin Rotaru, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat declarațiile pretinsului ministru al economiei de la Tiraspol, Serghei Obolonik. El a menționat că, până la ora difuzării știrii, partea moldovenească nu fost informată oficial de ucraineni referitor la vreo decizie de suspendare a interdicției.

Începând cu 20 mai 2017, agenții economici din regiunea transnistreană nu mai pot importa sau exporta produse alimentare prin Ucraina, dacă nu dețin certificate fitosanitare eliberate de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor de la Chișinău. Tiraspolul a calificat măsura drept o nouă formă de blocadă, în timp ce autoritățile moldovene spun că noile reguli ar proteja de fapt consumatorii transnistreni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG