Linkuri accesibilitate

Ministrul american al justiției respinge drept „minciuni sfruntate” speculațiile că ar fi colaborat cu Rusia


Ministrul justiției, Jeff Sessions în fața Comisiei senatoriale pentru serviciile de informații, Washington, 13 iunie 2017
Ministrul justiției, Jeff Sessions în fața Comisiei senatoriale pentru serviciile de informații, Washington, 13 iunie 2017

Ministrul american al justiției (procurorul general) Jeff Session a respins drept „minciuni sfruntate și respingătoare” speculațiile că ar fi colaborat în vreun fel cu oficialități ruse în timpul campaniei prezidențiale din 2016, când făcea partea din echipa electorală a președintelui Donald Trump.

În cursul audierilor publice din Comisia senatorială pentru serviciile de informații, Sessions a mai declarat că nu-și aduce aminte să fi avut o a treia întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Washington, pe lângă cele două despre care se știe acum, dar pe care el nu le dezvăluise la numirea în funcție. Este motivul pentru care în martie, ministrul justiției s-a retras din orice anchetă legată de posibila intervenție a Rusiei în alegerile prezidențiale americane sau de posibile contacte menținute de Rusia cu membri ai echipei de campaniei a lui Donald Trump.

Pe de altă parte, Sessions a declarat că are toată încrederea în procurorul special Robert Mueller, numit acum o lună să conducă ancheta penală pe tema Rusiei. Luni seară, un apropiat al președintelui Trump declara că acesta s-ar gândi să-l concedieze pe Mueller, un act fără precedent de la Richard Nixon.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG