Linkuri accesibilitate

Liderii lumii își exprimă solidaritatea și compasiunea cu familiile victimelor atacului de la Londra și cu Marea Britanie


Aseară la scena atacului de la Londra

Liderii lumii își exprimă solidaritatea cu Marea Britanie și victimele atacului terorist de sîmbătă seara în care și-au pierdut viața cel puțin șase persoane, iar alte aproape 50 au fost rănite, unele foarte grav.

„În fața acestei noi tragedii - a spusîntr-un mesaj președintele francez Emmanuel Macron - Franța este mai mult ca oricînd alături de Marea Britanie. Gîndurile mele se îndreaptă către victime și familiile lor.” Potrivit biroului președintelui, citat de Reuters, cel puțin doi cetățeni francezi au fost răniți în cursul atacului.

Angela Merkel, cancelara germană, a declarat într-un mesaj similar: „În numele Germaniei, reafirm că în lupta împotriva tuturor formelor de terorism, sîntem în mod decis alături de Marea Britanie”.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus că urmărește cu oroare ultimele incidente: „Gândurile și rugăciunile sînt pentru victime și familiile lor.”

Între victime se află și doi cetățeni australieni, iar premierul Australiei, Malcolm Turnbull, și-a exprimat și el solidaritatea cu familiile victimelor și cu Marea Britanie.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG