Linkuri accesibilitate

Ultimul bilanț al atentatelor teroriste de la Londra: șapte morți și cel puțin 48 de răniți (Video)


Un ultim bilanț al atentatelor teroriste de la Londra ridică la șapte numărul morților și la cel puțin 48 cel al persoanelor internate rănite (BBC).

Duminică în jurul orei 22:00 (ora Londrei) o camionetă a intrat cu viteză pe Podul Londrei, urcînd pe trotoir și rănind grav mai multe persoane. Trei indivizi au coborît ulterior, înarmați cu cuțite și au atacat mai multe persoane în apropiere, în Piața Borough, aflate în restaurate și puburi.

După ce au reușit să ucidă șapte persoane, atacatorii au fost uciși de forțele de poliție speciale sosite la fața locului în următoarele circa zece minute.

La primele ore ale dimineții, poliția a anunțat că cei trei atacatori purtau centuri false de explozibili.

Premierul Theresa May a confirmat că atacurile au fost teroriste, ancheta declanșată de poliție imediat urmînd să stabilească dacă atacatorii fac parte dintr-o rețea mai largă.

Într-o primă reacție la cele întîmplate la Londra, președintele american Donald Trump a oferit „întregul sprijin” după „atacul terorist brutal” și, într-o convorbire telefonică cu premierul britanic, a spus că guvernul american este gata să sprijine ancheta pentru a fi aduși în fața justiției „responsabilii unor acte de ură de acest fel”.

Este al treilea atac terorist din Marea Britanie în ultimele trei luni: în mai, un atacator a intrat cu mașina în trecătorii și a înjunghiat un polițist în apropierea Parlamentului, în total cinci persoane au murit; a urmat cu mai puțin de două săptămâni în urma atacul cu bombă de la Arena Menchester, soldat cu 22 de morți.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG