Linkuri accesibilitate

Convorbiri la St. Petersburg între Dmitri Rogozin și președintele Dodon (Video)


Dmitri Rogozin cu Igor Dodon la St. Petersburg
Dmitri Rogozin cu Igor Dodon la St. Petersburg

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin consideră că declararea a cinci diplomați ruși drept persona non grata la Chișinău este o acțiune a guvernării moldovene orientată „contra propriului popor și a președintelui personal”, relatează portalul „Agora.md”, citând postările președintelui Igor Dodon pe Facebook.

Dmitri Rogozin a făcut această declarație, alături de președintele Igor Dodon, după întâlnirea pe care au avut-o în marginea Forumului economic internațional de la Sankt Petersburg.

Într-un interviu cu televiziunea rusă, Igor Dodon a spus că a mai discutat cu vicepremierul rus despre utilizarea numerelor de înmatriculare transnistrene, recunoașterea diplomelor din stânga Nistrului și reluarea livrărilor de energie electrică de la Cuciurgani către consumatorii din dreapta Nistrului.

Tot la Sankt Petersburg, într-un interviu cu postul de televiziune „Rossia 24”, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a reafirmat că expulzarea diplomaților ruși din R. Moldova nu ar avea „nimic de a face cu activitatea lor. Totul este o răfuială internă”. Maria Zaharova a mai spus că situația s-ar asemăna „din păcate, cu cea din Statele Unite”.

XS
SM
MD
LG