Linkuri accesibilitate

Numărul morților în atentatul de astăzi de la Kabul, în Afganistan, estimat la 90 de persoane


Astăzi la Kabul, craterul făcut de explozia camionului

În cursul dimineții, în cartierul ambasadelor de la Kabul, în Afganistan, a fost înregistrată explozia unui camion-capcană, care, portivit ultimelor informații transmise de Ministerul sănătății, a ucis 90 de persoane și a rănit alte peste 400. Un purtător de cuvânt al guvernului a spus că printre cei uciși sunt femei și copii, iar numărul victimelor continuă să crească, mulți oameni aflându-se sub dărâmături.

Pnetru moment, nimeni nu și-a asumat răspunderea pentru explozie. Milițiile Taliban au declarat că nu au organizat atacul, deși anunțaseră începutul așa-numitei „ofensive de primăvară”. Nici organizația teroristă a Statului Islamic nu a luat poziție.

Explozia camionului-capcană s-a produs la o oră de vârf, în zona cea mai păzită a capitalei afgane, unde se află misiunile diplomatice și palatul prezidențial. Clădirea ambasadei germane au fost avariată serios și angajați ai ambasadei au fost răniți, dar singura victimă, pentru moment, este unul din paznici, a relatat „Spiegelonline”, citând ministerul de externe de la Berlin. Au afectate în mod substanțial și clădirile ambasadelor Franței și Iranului, Indiei și Pakistanului.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG