Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenior”


Invitata emisiunii este ziarista Victoria Vasilos.

„De ceva vreme populația raionului Glodeni se confruntă cu problema asigurării cu apă potabilă de calitate și sistem de canalizare. În acest scop, săptămîna trecută președintele raionului Glodeni a purtat discuții cu conducerea Asociației intercomunitare pentru aprovizionare cu apă și canalizare „Apă Vital Iași”, România, care este dispusă să soluționeze problema în cauză.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:39 0:00
Link direct

Recent, oaspete de onoare al raionului a fost dna Ludmila Sfîrloagă, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, care deține funcția și de vicepreședinte al Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru. Oaspeții au venit cu o donație de carte, destinată elevilor unui liceu din oraș. La rîndul său, președintele raionului i-a înmînat dnei Sfîrloagă o scrisoare de intenție spre o ulterioară înfrățire a raionului Glodeni cu județul Prahova.

Ediția curentă a tradiționalei „Gala olimpicilor”, ca de obicei, a fost bogată în rezultate demne de apreciere. La cele 17 discipline de studiu au fost desemnați învingători ai primelor trei locuri de frunte, 195 de elevi cu mențiuni și alți 84 de elevi.

Distinsul dirijor Eugen Mamot este băștinaș al localității Clococenii Vechi, comuna Balatina, raionul Glodeni. Recent, dumnealui împreună cu alți băștinași au organizat un eveniment cultural de amploare, dedicat consătenilor, la care au participat oameni de artă din țară.

În anul curent în raionul Glodeni va fi instituit doar un singur centru de BAC unde vor fi testați 174 de candidați. În anul de învățămînt 2017-2018 în raion vor activa doar două licee teoretice.

Alți 20 de cerbi nobili au fost aduși de la Întreprinderea Silvică Telenești în scopul repopulării și restabilirii teritoriului Rezervației Naturale „Pădurea Domnească”. După o perioadă de două luni de adaptare într-o volieră a rezervației, cele 17 femele și cei trei masculi au fost puși în libertate.

În cadrul celei de-a II-a ediţie a Festivalului-concurs al interpreţilor violonişti „Vladimir Dodon”, desfășurată recent în orașul Călărași premiul mare şi trofeul festivalului au ajuns la Glodeni. De aceste distincții s-au învrednicit tinerele vioriste Nansy Sandu și Valeria Alexeiciuc, eleve ale Școlii de Arte Glodeni.”

[Transcriere: Nicu Gușan].

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG