Linkuri accesibilitate

Cel puțin 80 de oameni au fost uciși și peste 350 răniți în urma unei explozii în centrul capitalei afgane Kabul


După atacul de la Kabul, 31 mai 2017
După atacul de la Kabul, 31 mai 2017

Cel puțin 80 de oameni au fost uciși și peste 350 răniți în urma unei explozii puternice, miercuri dimineață, în centrul capitalei afgane Kabul. Un purtător de cuvânt al ministrului afgan al sănătății a spus că printre cei uciși sunt femei și copii, iar numărul victimelor continuă să crească, mulți oameni aflându-se sub dărâmături. Ministerul de interne a făcut apel către locuitorii Kabulului să doneze sânge.

Explozia unei mașini-capcană s-a produs la o oră de vârf, în zona cea mai securizată a capitalei afgane, unde se află misiunile diplomatice și palatul prezidențial. „A fost o mașina-capcană în apropierea ambasadei germane, dar acolo se află și alte obiective și oficii importante. Este dificil de spus exact care a fost ținta”, a declarat un purtător de cuvânt de la interne.

Explozia a fost atât de puternică încât a afectat clădirile pe o rază de câteva sute de metri. Nimeni deocamdată nu și-a asumat răspunderea pentru explozie. Atacul s-a produs la scurt după ce talibanii au anunțat începutul așa-numitei „ofensive de primăvară”. Totodată, gruparea teroristă Statul Islamic și-a asumat răspunderea pentru câteva atacuri cu bombă recente din capitala afgană.

XS
SM
MD
LG