Linkuri accesibilitate

În Sicilia se încheie summitul G7


Summitul G7 din Sicilia: președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele american Donald Trump și premierul britanic Theresa May, 26 mai 2017
Summitul G7 din Sicilia: președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele american Donald Trump și premierul britanic Theresa May, 26 mai 2017

În Sicilia se încheie primul summit G7 cu participarea președintelui american Donald Trump. Se așteaptă ca liderii principalelor șapte puteri economice din lume să semneze un comunicat final, care a fost negociat în cursul discuțiilor de vineri.

Potrivit consilierului economic al președintelui american, Gary Cohn, noua administrație va menține sancțiunile împotriva Rusiei, impuse după anexarea abuzivă în 2014 a peninsulei Crimeea. „Nu vom ușura sancțiunile. Din contra, am putea să le înăsprim”, a declarat Cohn vineri, în Sicilia, explicând că nu a fost bine înțeles când a făcut declarația că președintele „analizează” problema sancțiunilor, care a fost interpretată drept posibilitatea de a ridica aceste sancțiuni.

Tot Cohn a spus însă presei că în problema combaterii schimbărilor climaterice, președintele Donald Trump nu are încă o poziție fermă.

În cursul campaniei prezidențiale de anul trecut, candidatul Trump declara că vrea relații mai bune cu Rusia și că o să scoată Statele Unite din acordul climateric de la Paris, din 2015, gândit să reducă emisiile de gaze care provoacă efectul de seră. Potrivit lui Trump, atunci, pericolul schimbărilor climaterice nu ar fi decât o invenție a celor care - în primul rând China - vor să încetinească dezvoltarea economică a Statelor Unite.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG