Linkuri accesibilitate

Parlamentarul german Bernt Fabritius condamnă atitudinea președintelui Igor Dodon față de comunitatea LGBT din R. Moldova


Bernd Fabritius ( © Henning Schacht)
Bernd Fabritius ( © Henning Schacht)

Raportorul Comisiei pentru Afaceri Juridice și Drepturile Omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, parlamentarul conservator german de origine română Bernd Fabritius, și-a exprimat speranța că întreaga delegatie moldovenească la APCE să se distanțeze de această poziție discriminatorie a președintelui” Igor Dodon, care săptămâna trecută declara că nu este și președintele comunității LGBT din țara sa.

Duminică, președintele Dondon a organizat și un festival al familie tradiționale ca „replică” la marșul „Fără frică” al comunității LGBT și simpatizanților săi.

Bernt Fabritius, care trăiește într-un parteneriat civil și militează pentru drepturile omului, inclusiv ale comunității LGBT, a declarat Europei Libere: „Conseciința unei asemenea poziționări ar trebui să fie renunțarea la funcție: un președinte este obligat să reprezinte întreaga societate, iar unul care exclude cu comunitatea LGBT aprox. 5-8 %, deci o substanțială parte, din disponibilitatea de a-i reprezenta, nu-și îndeplinește funcția. Este regretabil, ca o asemenea afirmație să vină în același timp cu știrile despre crimele și violarea umanității din Cecenia, [și] denotă o atitudine neumană și o coliziune gravă cu drepturile omului”, a mai declarat europarlamentarul german Bernt Fabritius pentru Europa Liberă.

Secretarul general al Consiliului Europei , Thorbjorn Jagland, este așteptat la Chișinău la începutul săptămânii viitoare, între 30-31 mai. Potrivit ministerului de externe, Jagland se va întâlni cu președitele Igor Dodon, preşedintele Parlamentului Andrian Candu, cu membrii delegației Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, cu primierul Pavel Filip și cu alți demnitari.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG