Linkuri accesibilitate

Atentatul de la Manchester: cinci persoane reținute, poliția vorbește de actul unei „rețele”


După atentatul de luni seară, Manchester, 24 mai 2017
După atentatul de luni seară, Manchester, 24 mai 2017

Ce se știe până acum, potrivit relatărilor BBC-ului, este că poliția britanică afirmă că atentatulul de luni seară ar fi fost organizat de o „rețea” de teroriști.

Cinci persoane au fost reținute în legătură cu atentatul în timp ce la Tripoli, poliția libiană l-a arestat pe fratele mai mic al atentatorului pentru legături cu organizația teroristă a Statului Islamic.

Guvernul britanic a ridicat la stadiul de „critic” nivelul de avertisment pentru un o amenințare teroristă. Ministrul apărării Michael Fallon a declarat pentru BBC că 900 de militari vor fi desfășurați, la cererea poliției, pentru a patrula pe străzi și a proteja publicul.

Londra, trupe în drum spre clădirea Parlamentului, 24 mai 2017
Londra, trupe în drum spre clădirea Parlamentului, 24 mai 2017

La Londra, Palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic, se închide pentru public.

Ministrul de interne Amber Rudd
Ministrul de interne Amber Rudd

Ministrul de interne Amber Rudd a declarat că se pleacă de la ipoteza că atacatorul nu a acționat singur, tinând cont de nivelul tehnic complicat al bombei care a explodat luni seară la arena Mancester.

Atentatorul ar fi a murit în urma exploziei pe care a provocat-o. El a fost identificat ca Salman Abedi, un tânăr de 22 de ani, născut în Marea Britanie din părinți libieni. Patru persoane au fost reținute în legătură cu atacul, inclusiv fratele lui Abedi.

Salman Abedi se întorsese din Libia cu numai câteva zile înainte de atacul sinucigaș de la Arena din Manchester.

Explozia, care a avut loc luni seara la sfârșitul unui concert pop, s-a soldat cu 22 de morți și 64 de răniți, între care 20 sunt în continuare în stare gravă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG