Linkuri accesibilitate

Serghei Gubarev: Moscova nu are motive să-și schimbe poziția față de menținerea pacificatorilor săi în regiunea transnistreană


Militari ruși la parada de 9 mai, de anul acesta, de la Tiraspol
Militari ruși la parada de 9 mai, de anul acesta, de la Tiraspol

Aflat în vizită la Tiraspol, ambasadorul cu misiuni speciale al Federaţiei Ruse, Serghei Gubarev, a declarat marți, 23 mai, că Moscova nu-și va revizui, deocamdată, poziția față de menținerea militarilor săi în Republica Moldova.

„Mandatul misiunii de menținere a păcii se va epuiza atunci când se va ajunge la discutarea unor înțelegeri politice privind reglementarea transnistreană”, a spus reprezentantul rus la negocierile în formatul 5+2, citat de presa de la Tiraspol. Deocamdată, a adăugat el, „suntem destul de departe” de atingerea unei soluții politice, ceea înseamnă că Rusia nu are motive să-și revizuiască poziția față de operațiunea militară de menținere a păcii la Nistru.

Declarația lui Serghei Gubarev a răsunat ca un comentariu la recenta decizie a Curții Constituționale de la Chișinău care a confirmat că trupele militare ruse se află în mod ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG