Linkuri accesibilitate

Pavel Filip: „Asistenţa macrofinanciară din partea UE este foarte importantă pentru noi. Pachetul de condiţionalităţi ne ajută să ne mobilizăm şi să ne mişcăm înainte”


Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE- R.Moldova, europarlamentarul româm Andi Cristea a declarat luni la Chișinău că este important ca autoritățile moldoveneși să ia în considerare recomandările Comisiei de la Veneția privind propusa schimbare a sistemului electoral. „Noi nu putem lua partea unui anumit partid cu privire la schimbarea sistemului electoral. Este o decizie suverană a Republicii Moldova. Dar, este important ca raportul comisiei de la Veneția să fie luat în considerație”, a spus copreședintele Andi Cristea, citat de Agora.md. De deciziile Chișinăului va depinde și dacă ajutorul macro-financiar al UE de 100 de milioane de euro pentru R.Moldova va fi pus în discuție (în trialog). Pentru moment, discutarea ajutorului este amânată.

La întâlnirea cu membri delegației Parlamentului European, premierul Pavel Filip a declarat: „Asistenţa macrofinanciară din partea UE este foarte importantă pentru noi, la fel cum a fost important să obţinem şi un program cu Fondul Monetar Internaţional. Pachetul de condiţionalităţi ne ajută să ne mobilizăm şi să ne mişcăm înainte”, a spus Pavel Filip, citat de IPN.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG