Linkuri accesibilitate

La Chișinău, marșul în sprijinul drepturilor comunității LGBT a fost blocat de „preoți și enoriași”


Începutul marșului „Fără frică”

La Chișinău a avut loc un marș pentru drepturile comunității LGBT, sub sloganul „Fără frică”, marș care s-a încheiat după scurt timp când participanții au fost evacuați de poliție, cu autobuzele.

Potrivit corespondentei Europei Libere, contramanifestanții care au blocat continuarea marșului LGBT, „preoți și enoriași”, au continuat să arunce cu ouă și apă în jurnaliștii și polițiștii care rămăseseră la fața locului.

Numărul participanților la marșul „Fără frică” este estimat de presă la câteva zeci, dar organizatorii, Genderdoc-M, au anunțat o conferință de presă la care vor veni cu mai multe informații.Marți, de ziua internațională împotriva homofobiei, zece ambasadori acreditați la Chișinău au semnat o declarație în care și-au exprimat speranța că marșul LGBT se va putea desfășura fără incidente.

​Tot duminică, la îndemnul președintelui Igor Dodon, în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc o contra-manifestație, un „Festival al familiei tradiționale”. Președintele a fost prezent, dar nu a ținut nici un discurs, relatează corespondenta Europei Libere.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG