Linkuri accesibilitate

Parlamentarii europeni au amânat acordarea asistenței financiare aprobate în ianuarie 2017 pentru Republica Moldova


Parlamentarii europeni au amânat plata pentru asistența acordată Moldovei după ce mai multe grupuri politice și-au exprimat îngrijorări în legătură cu evoluțiile politice din țară. Pe 18 mai urmau să fie discutate modalitățile de acordare a banilor, între reprezentanții Parlamentului European, ai Comisiei Europene și ai Consiliului European, dar astăzi a devenit limpede că discuțiile au fost amânate pentru cel puțin o lună.

Parlamentarul lituanian Petras Autrevicius a declarat astăzi Europei Libere că au fost invocate îngrijorări legate de situația mediilor de informare din Moldova, domnia legii și recentele schimbări propuse legislației electorale.

În ianuarie, Comisia Europeană a decis să acorde Moldovei un ajutor de 100 de milioane de euro în granturi și împrumuturi, ca parte a noului program de asistență macro-financiara pentru Moldova.

Potrivit corespondenților Europei Libere, mai multi deputați ai Partidului Democrat din Moldova s-au aflat astăzi la Parlamentul European încercând să-i convingă pe reprezentanții partidelor de centru-dreapta – PPE și ALDE – să renunțe la propunerea de amânare a ajutorului financiar pentru Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG