Linkuri accesibilitate

Rex Tillerson anunță la sumitul Consiliului Arctic că decizia președintelui Trump privind acordul de la Paris a fost momentan amânată


Secretarul de stat Rex Tillerson
Secretarul de stat Rex Tillerson

La summitul Consiliului Arctic, secretarul de stat american Rex Tillerson i-a asigurat pe participanți că administrația Trump va analiza cu atenție toate aspectele problemelor legate de schimbările climaterice înainte de a decide eventuala retragerea din acordul internațional de la Paris, din 2015. Tillerson a precizat că președintele american a amânat pentru sfârșitul lunii mai o decizie. Din Consiliului Arctic, condus de Statele Unite, fac parte Canada, Rusia, Norvegia, Danemarca, Islanda, Suedia și Finlanda.

În cursul campaniei electorale Trump a declarat în repetate rânduri că va retrage Statele Unite din acordul de la Paris care ar frâna dezvoltarea economiei americane. La sfârșitul lunii aprilie, Trump a semnat un decret care dispune reexaminarea restricțiilor impuse de predecesorul său Barack Obama explorării și exploatării offshore de petrol și gaze, în special în Oceanul Arctic.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG