Linkuri accesibilitate

Președintele Vladimir Putin a îndemnat țările lumii să se consolideze „pentru prevenirea războiului și combaterea terorismului”


Vladimir Putin, ținându-și discursul în Piața Roșie de la Moscova
Vladimir Putin, ținându-și discursul în Piața Roșie de la Moscova

Președintele rus Vladimir Putin a spus la parada anuală ținută pe Piața Roșie cu ocazia Zilei Victoriei că ororile Celui de-al Doilea Război Mondial „demonstrează necesitatea colaborării între țări pentru prevenirea războiului și combaterea terorismului”. „Pentru combaterea eficientă a terorismului, extremismului, neo-nazismului și altor amenințări, este necesară consolidarea întregii comunități internaționale”, a spus Putin.

În Occident, președintele rus este însă acuzat de subminarea normelor internaționale prin anexarea Crimeii, în 2014, și sprijinirea separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, iar Uniunea Europeană și Statele Unite au impus Rusiei sancțiuni. Parada de astăzi, de la Moscova, s-a încheiat prematur din cauza norilor amenințători, fiind anulată ultima parte în care Piața Roșie urma să fie survolată de zeci de aparate de zbor. La paradă au participat aproximativ 10 mii de militari.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG