Linkuri accesibilitate

Senatul României a retrimis Comisiei juridice proiectul Legii grațierii


La ultimul protest anti-corupție la București

În România, plenul Senatului a decis, luni, cu 61 de voturi pentru, 41 împotrivă și șapte abțineri, retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de lege privind grațierea unor pedepse, pentru o săptămână. La cererea liderului social-democrat Liviu Dragnea, în plen ar urma să revină proiectul initial al guvernului.

Este proiectul de lege care, prin amendamnete ulterioare, ar fi permis și grațierea faptelor de corupție. Amendamentele au fost retrase imediat după ce sute de oameni au protestat din nou, săptămâna trecută la București, în fața guvernului.

În februarie, schimbările propuse la Codul penal care ar fi dezincriminat abuzul în serviciu au provocat cele mai mari proteste din România post-comunistă.

Luni, senatorul PNL Alina Gorghiu a susținut că retrimiterea la comisie a proiectului de lege este dorită de liderul principalului partid de guvernământ PSD pentru că, în forma înaintată de guvern, sunt grațiate infracțiunile electorale și condamnările cu suspendare, exact problemele pe care Liviu Dragnea le are cu justiția și care l-au împiedicat să preia funcția de premier.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG