Linkuri accesibilitate

Pentagonul ar putea conduce raiduri aeriene împotriva milițiilor teroriste din Siria și în interiorul zonelor de securitate


Conferință de presă la Moscova despre situația din Siria, 5 mai 2017

Pentagonul a lăsat de înțeles că va conduce atacuri aeriene împotriva milițiilor Statului Islamic și în așa-numitele zone de securitate din Siria, create printr-un acord între Rusia, Turcia și Iran , chiar dacă Moscova a declarat că acestea vor fi închise pentru aviația alianței condusă de Statele Unite. Delimitarea zonelor de securitate ar urma să înceapă în curând dar purtătorul de cuvânt al Pentagonului a atras atenția că Statele Unite nu sunt parte din acordul prin care s-a decis crearea acestor zone.

Agenția rusă de știri TASS relatase că ministrul de externe Serghei Lavrov l-a informat pe secretarul de stat american Rex Tillerson despre aceste zone de securitate dar nu se cunosc amănunte ale convorbirii. Și armata rusă declarase anterior că va combate milițiile teroriste din Siria și în interiorul zonelor de securitate.

Între timp, Departamentul de stat american a informat că subsecretarul de stat pentru afaceri politice, Thomas Shannon se va întâlni pe 8 mai la New York cu Serghei Ryabkov, adjunctul ministrului rus de externe. Nu se cunosc încă detalii despre agenda discuțiilor.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG