Linkuri accesibilitate

PODCAST: Pețitori pentru presa Moldovei


Despre cum a vrut premierul Filip să mărite presa moldoveană fără s-o întrebe, și încă cu un mire căruia nu-i arde de însurătoare - un nou podcast Politigraf al „Europei Libere”.

Înainte de vizita sa la Bruxelles de la sfârșitul lunii martie, premierul Pavel Filip a lansat un apel către industria media și agențiile de publicitate occidentale să investească în presa din Republica Moldova.

Pețitori pentru presa Moldovei (Data primei publicări - 05.05.2017)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:27:00 0:00
Link direct

Comentariul în engleză a fost publicat pe portalul euractiv.com. „În vreme ce resursele noastre interne sunt limitate, scria Filip, consider că o implicare mai puternică a presei occidentale și companiilor de publicitate ar îmbunătăți decisiv calitatea democrației noastre”.

Însă chemarea lui Filip, repetată și mai recent, când a chiar numit firmele pe care ar vrea să le vadă investind în Moldova, vine oarecum contra curentului: investitori ocidentali se retrag, în loc să vină în presa est-europeană, din cauza concurenței neloiale cu oligarhii locali pe o piață a publicității deseori mică și neatrăgătoare.

Premierul Pavel Filip este vicepreședinte al Partidului Democrat de guvernământ. Președinte al acestui partid și coordonator al guvernării este Vlad Plahotniuc, tot el cel mai mare proprietar de televiziuni, cu care potențialii investitori vor intra în competiție.

În fine, premierul Filip spune că a invitat investitorii occidentali în presa moldoveană, ca s-o facă mai diversă și mai liberă, dar n-a întrebat-o pe ea, pe presă, ce crede despre această idee.

XS
SM
MD
LG