Linkuri accesibilitate

Senatul american votează un buget până în septembrie, Camera reprezentanților aprobă schimbări majore la legea asigurărilor de sănătate


Congresul american, ședința comună a celor două camere, 28 februarie 2017
Congresul american, ședința comună a celor două camere, 28 februarie 2017

Senatul american a aprobat un buget provizoriu, care asigură finanțarea administrației până în septembrie. Bugetul a fost adoptat cu voturile a 78 de senatori din ambele partide și va fi trimis președintelui Donald Trump pentru promulgare. Pentru următorul an fiscal, care în Statele Unite începe în octombrie, trebuie adoptat un nou buget.

Pentru a obține sprijinul democraților, administrația Trump a renunțat la banii care ar fi urmat să finanțeze zidul de la granița cu Mexic și a acceptat o creștere mai mică decât cea dorită pentru bugetul apărării.

Camera reprezentanților a aprobat, la limită, modificări substanțiale la legea asigurărilor de sănătate, așa-numita „Obamacare”. Pentru au votat 217 reprezentanți, cu unul mai mult decât minimul necesar de 216. În Senat însă, legea are nevoie de 60 de voturi pentru a fi adoptată iar republicanii președintelui Donald Trump au numai 52 de mandate.

În martie, republicanii au abandonat prima încercare de a trece modificările, după ce a reieșit că nu vor avea voturile necesare. Totodată, o analiză a modificărilor, făcută atunci de Biroul pentru Buget al Congresului (o structură neutră politic), arată că până în 2026, 24 de milioane de americani și-ar putea pierde asigurările de boală iar costurile pentru cei trecuți de 55 de ani vor crește semnificativ.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG