Linkuri accesibilitate

Vladimir Cijov: Rusia nu se bazează pe faptul că Marine Le Pen își va ține promisiunea de a ridica sancțiunile și de a recunoaște anexarea Crimeii


Vladimir Cijov
Vladimir Cijov

Rusia nu se bazează pe faptul că Marine Le Pen își va ține promisiunea de a ridica sancțiunile și de a recunoaște anexarea peninsulei Crimeea, dacă duminică câștigă alegerile prezidențiale din Franța. La o conferință de presă la Bruxelles, ambasadorul rus pe lângă Uniunea Europeană, Vladimir Cijov, a declarat că Moscova a „urmărit cu atenție declarațiile candidaților”, dar că experiența „din alte țări” arată că promisiunile din campania electorală s-ar putea să nu se adeverească.

Candidatul Donald Trump a promis în cursul campaniei prezidențiale din 2016 că va relansa relațiile cu Rusia și va ridica sancțiunile, ceea ce nu a făcut în primele 100 de zile ale președinției sale. Din contra, luna trecută a ordonat bombardarea unei baze aeriene a armatei siriene, susținută de Rusia.

Rusia a împrumutat Frontului Național milioane de euro pentru campania electorală, mediile din Rusia au susținut-o consecvent pe Marine Le Pen care, în martie, s-a întâlnit la Moscova cu președintele Vladimir Putin.

Marine Le Pen se confruntă duminică, în turul doi al prezidențialelor franceze, cu centristul Emmanuel Macron care conduce confortabil în sondajele de opinie. Miercuri seară a avut loc singura dezbatere televizată dintre cei doi pe care, arată sondaje telefonice făcute imediat după emisiune, ar fi „câştigat-o” Macron. Cu toate acestea, teoretic, Marine Le Pen ar putea câștiga alegerile de duminică, mai ales dacă absenteismul rămâne la peste 20% cum indică acum sondajele de opinie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG