Linkuri accesibilitate

Armata moldoveană a fost mobilizată pentru a ajuta la dezăpeziri (VIDEO)


Vineri dimineță la Chișinău, 21 aprilie 2017
Vineri dimineță la Chișinău, 21 aprilie 2017

La cererea premierului de la Chișinău, președintele moldovean Igor Dodon a semnat decretul prin care armata este mobilizată pentru a ajuta la depășirea actualelor probleme cauzate de ninsorile puternice. Igor Dodon a mai anunțat că a dispus mobilizarea întregului efectiv al Armatei Naționale, relatează Agora.md

Centrul și sudul țării sunt regiunile cele mai afectate, dar, potrivit Serviciului Hidrometeorologic, ninsorile vor înceta în această seară. S-ar putea însă să continue în nord, până duminică.

Vineri diminață, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă i-a îndemnat pe toți locuitorii capitalei, care pot, să stea acasă, din cauză că în oraș este „situație excepțională”. Într-o postare pe Facebook, Chirtoacă făcea următorul bilanț provizoriu: „încă 400-500 de copaci prabușiți si 20 de piloni prabusiti, de asemenea, 60 rupturi de fire electrice, 315 deconentari de la curentul electric, linii de contact ale troleibuzelor avariate.
- drumuri blocate atat in oras (str. Muncesti, Bucuresti, V. Lupu, Gh. Asachi etc) cat si drumurile spre suburbii;
- transportul public nu circula atat din cauza arborilor prabusiti, dar si a stratului de zapada, troleibuzele nu pot iesi la linie, cu exceptia a șase unitati din Parcul nr. 3, dar care s-au blocat in apropiere. Autobuzele nu au putut ajunge in suburbii... ”.

Situația este apropiată și în zona transnistreană, la Tiraspol, de unde corespondenții Europei Libere au transmis cîteva imagini sugestive.

XS
SM
MD
LG