Linkuri accesibilitate

Președintele francez François Hollande promite noi măsuri de securitate după atacul terorist de joi seara de la Paris


În centrul Parisului, pe Champs-Elysses a avut loc un nou atac terorist: un polițist a fost ucis, alți doi au fost răniți, unul grav, de un atacator care a deschis focul asupra unui autobuz al poliției. Atacatorul a fost și el ucis de forțele de ordine. Atacul de joi seară a fost asumat de organizația teroristă a Statului Islamic. Președintele francez François Hollande a denunțat atacul terorist și a promis noi măsuri de securitate.

Din 2015, peste 230 de persoane și-au pirdut viața în Franța în atacuri teroriste, mii de polițiști și militari patrulează între timp străzile din Paris pentru a apăra atracțiile turistice sau clădirile administrative.

Incidentul terorist de joi seară a avut loc în cursul ultimei întîlniri televizate cu cei 11 candidați în alegerile prezidențiale, care au loc duminică. Imediat după aceea, candidatul conservator François Fillon și Marine Le Pen, lidera partidului de extrema dreapta Frontul Național au anunțat că-și anulează ultimele mitinguri electorale programate vineri. Centristul Emmanuel Macron și alți candidați au declarat însă că nu-și vor schimba programul pentru că „nu trebuie cedat” în fața terorismului. Potrivit ultimelor sondaje de opinie, Le Pen și Macron au cele mai mari șanse de a intra în al doilea tur de scrutin, programat pe 7 mai.

XS
SM
MD
LG