Linkuri accesibilitate

Peste 20 de mii de persoane manifestează la Stockholm pentru toleranță


Peste 20.000 de mii de persoane s-au adunat duminică în centrul capitalei suedeze Stockholm pentru a demonstra împotriva terorismului. Manifestația a fost totodată un gest de solidaritate cu victimele atacului de vineri, soldat cu 4 morți și 15 răniți

Stockholm, în memoria victimelor atacului de vineri,
Stockholm, în memoria victimelor atacului de vineri,

Sub lozinca „Manifestație pentru dragoste”, demonstrația a fost inițiată pe Facebook de către un blogger de origine iraniană și a avut loc în apropierea locului unde vineri un uzbec în vârstă de 39 de ani a intrat cu un camion în mulțimea aflată pe o arteră comercială. Între timp, poliția a precizat că uzbecul era un azilant căruia i se respinsese cererea în 2016 și care se radicalizase.

„Stockholm este orașul nostru, un oraș de care suntem mândri... Frica nu va pune stăpânire pe noi, terorismul nu va câștiga niciodată”, a spus primarul capitalei Suediei, Karin Wanngard. În fața mulțimii, ea a promis că Stockholm va rămâne „un oraș deschis, foarte atașat democrației și toleranței”.

La ora locală 14:53, ora la care vineri serviciile de urgență au primit primul apel legat de atac, manifestanții au păstrat un minut de reculegere.

XS
SM
MD
LG