Linkuri accesibilitate

Siria în centrul întâlnirii de marți Lavrov-Tillerson


Ministrul de externe rus Sergei Lavrov și secretarul de stat american Rex Tillerson, reuniunea G20, Bonn, 16 februarie 2017

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a afirmat sâmbătă că atacul aerian american asupra regimului sirian "face jocul terorismului" în prima sa discuție, la telefon, cu secretarul de stat american , Rex Tillerson, după ce vineri, un bombardament american a distrus parțial o bază militară siriană.

Potrivit ministerului de externe de la Moscova, Lavrov a reafirmat că acuzațiile potrivit cărora regimul sirian este responsabil de atacul chimic asupra localității Khan Sheikhoun, în provincia Idlib, "nu sunt în conformitate cu realitatea".

Vineri, secretarul de stat american a calificat drept "foarte dezamăgitor" răspunsul vehement al Rusiei la bombardamentul american. Tillerson este așteptat marți, 11 aprilie la Moscoa, o vizită planificată de multă vreme. Ministrul britanic de externe Borin Johnson urma să fie luni la Moscova, dar și-a contramandat vizita după atacurile din Siria.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG