Linkuri accesibilitate

Igor Dodon îi explică lui Pirkka Tapiola decizia sa de a semna memorandumul de cooperare cu Uniunea Economică Euroasiatică


Igor Dodon la semnarea memorandumului de colaborare cu Comisia economică Eurasiatică
Igor Dodon la semnarea memorandumului de colaborare cu Comisia economică Eurasiatică

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul UE la Chișinău, Pirkka Tapiola și a discutat despre recenta sa inițiativă de a semna un memorandum de colaborare cu Uniunea Economică Eurasiatică, dominată de Rusia. Printr-o scrisoare oficială, trimisă de președintele Dodon, R. Moldova a cerut statutul de observator în UEEA, cerere care va fi discutată pe 14 aprilie la Bișkek, relatează UNIMEDIA. Igor Dodon a declarat din nou că este în interesul R.Moldova să aibă relații bune atât cu partenerii din Vest, cit și cu cei din Est. „În primul rând, noi vom proteja și promova interesul cetățenilor noștri, al producătorilor autohtoni”, a subliniat șeful statului.

Pirkka Tapiola a explicat că Uniunea Europeană nu condiționează și nu se poate expune împotriva semnării de către Republica Moldova a unor acorduri, inclusiv de liber schimb, cu alte state sau uniuni, atâta timp cât nu contravin Acordului de Asociere cu UE.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG